آیا افتتاح طرح ترابردپذیری یک نمایش ساده است؟

ساخت وبلاگ
ترابردپذیری ۵

دیروز وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات جناب آقای واعظی خبر از آغاز طرح ترابردپذیری اپراتورهای موبایل و خروج از مرحله آزمایشی، دادند.

این طرح که ۲۰ سال پیش توسط دیگر کشورهای دنیا اجرا شده بود و پس از ۳ سال تلاش و رایزنی بالاخره به مرحله اجرا رسید، به مشترکین امکان تغییر اپراتور تلفن همراه خود را بدون تغییر شماره همراه می‌دهد. هدف از آن هم ارائه خدمات بهتر به مشترکین و ایجاد فضای رقابت بیشتر است. اما آیا این رقابت، سالم و تاثیر گذار می‌باشد؟

در شرایط فعلی که اپراتورهای خارجی اجازه ورود به ایران را ندارند و اپراتورهای داخلی تقریبا مطیع یک سری قوانین دست و پا گیر هستند، فضای برای ایجاد خلاقیت و ارائه امکانات جدید به منظور ارائه خدمات مفید و جذب کاربر بیشتر، وجود ندارد! برای نمونه شرکت رایتل برای بازاریابی خود و جذب مخاطبین بسیار زیاد، در فضایی که ارتباط تصویری مانند امروز ساده نبود و اینترنت سرعت مطلوبی نداشت، با طرح تماس تصویری رایتل اقدام به تبلیغات و جذب مشتری نمود اما متاسفانه در کمتر از ۱ هفته این طرح به کل برداشته شد! همچنین یکی دیگر از مشکلات مردم، لغو پیامک‌های تبلیغاتی و لغو شرکت در مسابقاتی می‌باشد که در ازای هر سوال، مبلغی را از مشترک کم می‌کنند (برای نمونه هر پیامک مسابقات صدا و سیما ۱۲۰ تومان می‌باشند). با وجود اعلام شماره عمومی، مشاهده می‌شود هنوز کاربران بسیاری نمی‌توانند عضویت خود در این خدمات را لغو کنند.  

از سویی دیگر، شکایت‌های مردمی در زمینه پیامک‌های تبلیغاتی و انواع روش‌های پیامکی کلاه‌برداری و حتی انتشار اطلاعات خصوصی مشترکین، کاربران را بین این قوانین عجیب و پیچیده و نبود برخی قوانین کارآمد، سردرگم کرده است. آیا وزارت محترم فناوری اطلاعات، الزامی برای اپراتورها به منظور شفافیت در اطلاعات و پاسخگویی صحیح به مردم را در نظر گرفته‌اند؟ در این فضاست که اپراتورها به دنبال روش‌های فرار از بخش‌نامه‌ها، هیچ پاسخ‌گویی شفافی به کاربران خود نمی‌دهند.

با توجه به وضعیت ذکر شده هیچ بعید نیست، در فضای عدم وجود رقیب خارجی، اپراتورها توافق مشارکت و همکاری امضا کرده و قیمت‌های خدمات خود را تغییر داده و یا حتی یکسان کنند. بدین ترتیب طرح ترابردپذیری هیچ خاصیتی برای مشترکین ندارد. در طول مدت اجرای این طرح به صورت آزمایشی نیز مشاهده شد مشترکین همراه اول که اقدام به تغییر اپراتور خود نموده بودند، در تماس‌های دریافتی به آن‌ها از جانب مشترک همراه‌اول، پیغام تغییر اپراتور مشترک پخش می‌شد که این کاملا و از اساس با قوانین طرح ترابردپذیری و حقوق مشترک به منظور حفظ اطلاعات وی، مغایرت دارد ! از طرفی در طول دوره آزمایشی، نقدهای بسیاری به نحوه ارائه این خدمت از سوی اپراتور اول شد. برای نمونه در مورد درخواست ترابردپذیری، ابتدا مشترک ثبت نام کرده و در یک فهرست قرار می‌گرفت و هیچ مشخص نبود که آیا با درخواست وی موافقت می‌شود یا خیر. آیا وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند تضمین دهد تمامی درخواست‌ها تایید شوند و اپراتورها به بهانه‌های مختلف و با قانون گریزی، جلوی ارائه خدمات درخواستی مشترکان را نگیرند؟

افتتاح چنین طرحی بسیار پسندیده و مفید می‌باشد اما آیا لزوما با بریدن یک روبان و دعوت از مدیران اپراتورها، می‌توان گفت این طرح به درستی اجرا و اعمال می‌شود؟

سوال نهایی این است که تضمین وزارت فناوری اطلاعات برای شفافیت اپراتورهای تلفن همراه و انجام دقیق درخواست کاربر مبنی بر ترابرد به یک اپراتور دیگر را بدون هیچ بهانه‌ای، چیست؟

اخبار و اطلاعات بروز ...
ما را در سایت اخبار و اطلاعات بروز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان etelat بازدید : 162 تاريخ : سه شنبه 2 شهريور 1395 ساعت: 6:43