مواجهه کشورهای اروپایی با بازار ۱۴.۶ میلیارد دلاری تلویزیون اینترنتی

ساخت وبلاگ

بازار تلویزیون دیجیتال و ویدئوی آنلاین روز به روز گرم‌تر می‌شود و کشورهای اروپایی رقابتی سرسختانه برای رسیدن به بازار ۱۴.۶ میلیارد دلاری این حوزه انجام می‌دهند.


به گزارش فاوانیوز به نقل از تسنیم، ضریب نفوذ بسترهای تعاملی در عرصه فضای مجازی به اندازه‌ای بوده که امروزه در بسیاری از جوامع شاهد رشد مطالبات در زمینه راه‌اندازی تلویزیون‌های تعاملی هستیم.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در کشور ما مسئولیت اعطای پروانه‌های رسانه تعاملی (VOD) را برعهده گرفته و تاکنون هفت شرکت موفق به اخذ این لایسنس جهت راه‌اندازی سرویس شده‌اند.
سرگرمی‌های موجود در رسانه‌های تعاملی یا به عبارتی ویدئ
معاون مرکز ملی فضای مجازی کشور طی نشستی با بازی‌سازان و فعالان حوزه بازی‌های رایانه‌ای،قول مساعد داد تا به دغدغه‌ اصلی بازی‌سازان در حوزه بازار فروش محصولاتشان توجه جدی شده و با همکاری این صنف، راهکارهای مناسبی به اجرا درآید.
به گزارش ایسنا از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور، امیر خوراکیان – معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور – در نشست هم اندیشی راهکارهای اجرایی‌سازی برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در مرکز ملی فضای مجازی گفت: باید دستاوردهای ارزشمند بازی‌سازان کشور با همکاری همه به دایره مخاطبان بازی‌ها بهتر از گذشته معرفی شود و نباید عرضه بازی‌های غیر ایرانی، ریشه بازی‌ سازی ملی را بخشکاند.
وی با اشاره به رقابت ناجوانمردانه در عرضه بازی‌های ایرانی در کنار بازی‌های شرکت‌های بزرگ در فروشگاه‌های این محصولات، اضافه کرد: خوشبختانه ما در ارتقای توان بازی‌سازی و شکوفایی استعداد در تولید بازی های رایانه ای در کشور رشد خوبی داشته‌ایم، اما این را هم باید صادقانه بگوییم که در حوزه توزیع و انتشار، هنوز در رقابت منطقی با بازی های خارجی و معرفی بازی های داخلی جای کار بسیار است و باید مسیر برای حل این مشکلات هموار شود.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: در این خصوص، سند ملی بازی‌های رایانه‌ای در حوزه‌های مختلف فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی، توسعه فضای کسب و کار، حمایت، نظارت، قوانین و آموزش و پژوهش تعیین تکلیف و وظایف دستگاه های مربوطه را تبیین کرده است.
وی تصریح کرد: در حوزه تولید و توزیع بازی‌های رایانه‌ای داخلی و نظارت بر استفاده از بازی‌های خارجی، یک مساله مباحث فرهنگی و محتوایی است، اما مساله مهمتر این است که در اجرای سیاستهای مصوب در برنامه ملی بازی های رایانه ای چه مشکلات و موانعی وجود داشته و چه راهکارهایی می توان برای حل آنها ارایه کرد.
خوراکیان تصریح کرد: ماموریت مرکز ملی فضای مجازی در دو بعد اصلی است؛ یکی تهیه اسناد، سیاست ها، قوانین و مقرراتی است که در حوزه قانون گذاری و سیاست گذاری لازم است که تاکنون در این حوزه اسناد برای ارایه در شورای عالی فضای مجازی تهیه و پیش نویس آنها در کمیسیون ها و کارگروه های تخصصی مرکز ملی فضای مجازی به تصویب رسیده است که هر کدام پس از طرح و تصویب نهایی ابلاغ می شوند.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که ماموریت دوم، پیگیری اجرا و تحقق این سیاستها است و دغدغه اصلی این مرکز تحقق واقعی این اسناد است، اظهار کرد: در این ماموریت، مرکز نقش قرارگاه و هماهنگ‌کننده اصلی را دارد. مسیر نخست برای انجام این هماهنگی، ارتباط موثر دستگاه های اجرایی و نهادهای مسئول با یکدیگر است که ذیل سیاستهای مرکز ملی فضای مجازی برای آنها نقشی تعریف شده است. ما بر اساس همان نقش‌ها، وظایف محوله را مطالبه می کنیم تا در صورت نیاز به هماهنگی دقیق‌تر؛ آیین نامه، تفاهم‌نامه یا اعتبار لازم برایشان فراهم شود.
خوراکیان با اشاره به اهمیت مسیر دوم درخصوص اجرای اسناد کلان فرهنگی به منظور تحقق سیاست‌های شورای عالی فضای مجازی، افزود: مسیر دوم مربوط به بخش خصوصی، سازمان‌های مردم‌نهاد و اشخاص حقیقی است که در میدان اجرا و عمل فعال اصلی هستند چرا که معتقدیم فعالان این حوزه، واقع‌بینانه و در میدان عمل باریشه‌های مسائل مواجه هستند و می‌توانند انعکاس‌دهنده مشکلات اصلی و یابنده راهکارهای موثر باشند. بر همین اساس، ما نیز وظیفه داریم سیاست‌های مصوب این حوزه را به صورت مستقیم برای فعالان آن تبیین کنیم.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که بازی‌سازان و بخش خصوصی به دلیل روبه‌رو بودن با واقعیت‌های این حوزه، می‌توانند برای تحقق این سندراهکارهای اجرایی، ایده‌های ناب و پیشنهادهای راهگشا ارایه کنند، تصریح کرد: سند بازی‌های رایانه‌ای،آرمان‌هایی را مد نظر دارد که برای تحقق آنها لازم است موانع شناسایی دقیق شده و برطرف شوند. این در حالی است که به طور قطع و به مرور زمان، این اسناد نیز نیاز به اصلاح و تکمیل داشته و نقطه نظرات فعالان این حوزه می‌تواند مشکلات سیاست‌گذاران و مجریان را به دلیل سرعت بسیار بالای پیشرفت تکنولوژی برطرف کند.
در پایان پس از بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات بازی سازان رایانه ای مقرر شد تا در ماه‌های آتی و با همراهی بازی سازان برای رفع مشکل بازار فروش تدبیر و اقدام لازم صورت گیرد.
وهای آنلاین، موجب از بین رفتن تعداد کثیری کمپانی‌های رسانه‌ای سابق شده است. این موضوع تبدیل به پدیده‌ای جهانی شده و پیامدهای سنگینی به همره داشته است.
برای بررسی وضعیت حاکم بر جهان، سیمون مورای یکی از تحلیلگران ارشد تحقیقات تلویزیون دیجیتال با اشاره به گزارش‌های مخابره شده از سوی مراکز بین‌المللی گفته است که درآمدهای تلویزیون تعاملی و ویدئو بر حسب تقاضا (VOD) در اروپای غربی ظرف سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به دو برابر می‌رسد.
علی‌رغم اینکه در حال حاضر رسانه‌های تعاملی از جایگاه خاصی در اسکاندیناوی، هلند و انگلستان برخوردار هستند اما در کشورهایی نظیر فرانسه، اسپانیا و پرتغال چندان هیاهویی ندارند.
درآمدهای این حوزه طبق پیش‌بینی‌ها به ۱۴٫۶۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید در حالیکه طی سال ۲۰۱۵ حدود ۶٫۴۰ میلیارد دلار بود.
از این میزان رشد ۸٫۲۵ میلیارد دلاری، براساس برآوردها ۲٫۳۰ میلیارد دلار مربوط به انگلستان، ۱٫۳۴ میلیارد دلار مربوط به آلمان، ۱٫۱۳ میلیارد دلار مربوط به فرانسه و ۰٫۹۹ میلیارد دلار نیز مربوط به ایتالیا خواهد بود.
این آمار به وضوح نشان می‌دهد که انگلستان جایگاه پیشتازی در حوزه رسانه‌های تعاملی و تلویزیون دیجیتال طی سال‌های آتی خواهد داشت. قطعا مشترکان رسانه‌های تعاملی و ویدئو بر حسب تقاضا بزرگترین سرمایه و منبع درآمدی بازیگران این عرصه در سال ۲۰۱۸ خواهند بود و بعد از آن رفته رفته منابع درآمدی به سمت تبلیغات در این بسترها کشیده می‌شود.
پیش‌بینی‌ها گویای این است که تا سال ۲۰۲۰ بیشتر درآمدهای تلویزیون دیجیتال به سمت تبلیغات در بسترهای VOD کشیده می‌شود. قطعا گسترش فضای تبلیغات در موبایل به این فضا کمک شایانی خواهد کرد.
مراکز تحقیقاتی در حوزه تلویزیون دیجیتال معتقدند که درآمدهای تبلیغاتی بر بستر VOD به ۵٫۷۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید و بالغ بر ۲۳۳۰ میلیون دلار درآمدها از جانب انگلستان و ۹۰۴ میلیون دلار هم از طرف فرانسه خواهد بود.
درآمد از محل جذب مشترکان VOD در سال ۲۰۱۵ حدود ۲۰۹۸ میلیون دلار بوده که در سال ۲۰۲۱ به ۵۶۳۲ میلیون دلار می‌رسد که از این میزان رشد، چیزی حدود یک میلیارد دلار تنها مربوط به سال ۲۰۱۶ خواهد بود.
سهم انگلستان هم از این بازار در سال ۲۰۱۵ حدود ۸۰۰ میلیون دلار بوده که تا سال ۲۰۲۱ به ۱۵۰۷ میلیون دلار می‌رسد. و این کشور را همچنان به عنوان پیشتاز در عرصه مشترکان جلو خواهد برد.
آلمان و فرانسه نیز به ترتیب در رده‌های بعدی طی این بازه زمانی قرار خواهند گرفت.
تحلیلگر ارشد مرکز تحقیقاتی مذکور همچنین پیش‌بینی کرده که تعداد مشترکان VOD در سال ۲۰۲۱ و پایان ۲۰۱۶ به ۵۳٫۷۱ و ۳۱٫۴۳ میلیون برسد که البته برآورد این بوده تا پایان سال جاری میلادی بالغ بر هشت میلیون مشترک جدید به این سامانه در اروپای غربی اضافه شود.
مجموعه برآوردها بر این پایه استوار است که حدود یک سوم دارندگان تلویزیون‌های خانگی کنونی تا سال ۲۰۲۱ به مشترکان VOD تبدیل شوند که این میزان سه برابر رقم ثبت شده در سال ۲۰۱۵ خواهد بود.

اخبار و اطلاعات بروز ...
ما را در سایت اخبار و اطلاعات بروز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان etelat بازدید : 136 تاريخ : شنبه 2 مرداد 1395 ساعت: 19:22